Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ уз помоћ Владе Српске планира у наредној години велики инвестициони циклус у рехабилитацију и реконструкцију магистралне и регионалне путне мреже у Српској у шта би било уложено скоро 500 милиона КМ, рекао је данас вршилац дужности директора „Путева“ Ненад Нешић.

Нешић је на панел-дискусији под називом „Инвестиције у саобраћају и нискоградњи у Србији и региону“ у Новом Саду рекао да су у току преговори са Свјетском банком о одобравању средстава, додавши да ће већи дио износа бити усмјерен на исток Српске.

-Инвестираћемо у путну комуникацију на подручју Сарајевско-романијске регије, а већ од сљедеће године почиње реконструкције пута Фоча – Брод на Дрини – Шћепан поље-, навео је Нешић на панел-дискусији у оквиру трећег међународног сајма саобраћаја „Трефик солушнс експо“ /Траффиц солутионс еxпо/, саопштено је из „Путева Српске“.

Он је истакао да ће новац бити улаган и на подручју Требиња, Невесиња, Билеће и Гацка с циљем да тај дио путних праваца што боље буде повезани са будућим ауто-путем који почиње да се гради заједно са Србијом.

Нешић је говорио и о значају безбједности саобраћаја и идентификацији црних тачака на путевима у Српској.

-Колико год се улаже у развој инфраструктуре толико је значајно да се подигне ниво безбједности саобраћаја и улаже у санацију црних тачака-, рекао је Нешић.

Према његовим ријечима, „Путеви Републике Српске“ улажу знатна средства за санацију црних тачака, што ће, како каже, чинити и наредне године, како би се повећао ниво безбједности и смањио број саобраћајних незгода.

У панел-дискусији учествовали су и покрајински секретар за грађевинарство, енергетику и саобраћај Ненад Грбић, Слободан Лежаић из „Коридора Србије“ Београд, те Милан Илић из Агенција за безбједност саобраћаја Србије.