Фото: Марко Мухаремовић

Представници Одбојкашког савеза Србије посјетили су Одбојкашки клуб „Гласинац“ у склопу акције коју спроводе у сарадњи са Одбојкашким савезом Републике Српске, а са циљем тестирања и праћења развоја младих одбојкашица са ових простора.

Тестирање и тренинг са селектором женске пионирске репрезентације Србије до сада је одржано у Бијељини, Добоју, Модричи и Вишеграду, а у наредном периоду ту прилику ће имати и одбојкашице из Требиња, Гацка и Бања Луке.

Фото: Марко Мухаремовић

„Ово је наставак дугогодишње сарадње између два Савеза у оквиру које промовишемо одбојку и радимо тестирања дјевојчица да би могли пратити њихов бидући развој. Да у Републици Српској постоје талентоване одбојкашице доказ су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су донијеле Србији златну медаљу са недавно завршеног Европског првенства у Турској“ изјавила је директор млађих селекција Србије, Биљана Михаиловић.

Тестирању и тренингу присуствовале су дјевојчице рођене 2006. године и млађе, а ова категорија укључена је, од прошле године, у камп Министарства омладине и спорта Србије и на њему је боравило неколико дјевојчица из Републике Српске.

„Циљ наших активности је да стекнемо бољи увид у реалну слику дјевојчица које, у будућности, могу да конкуришу за пионирску селекцију репрезентације Србије. Такође желимо да упоредимо однос знања и обучености дјевојчица из Републике Српске и Србије. До сада смо врло задовољни постигнутим резултатима и квалитетом рада“ истакао је селектор пионирске селекције Немања Зекић.

Према ријечима тренера одбојкашица „Гласинца“, Марка Обреновића, сарадња савеза Србије и Српске је значајна за развој одбојке и стварање нових играчица.

Фото: Марко Мухаремовић

„Наша Милица Радовић је најбољи примјер како се из једног малог мјеста може постићи успјех. Она је након завршене основне школе у Сокоцу отишла у Раднички из Београда, гдје је се афирмисала као играч. Тренутно игра другу сезону у Белгији и једна је од најбољих одбојкашица првенства“ додао је Обреновић.

Соколац је имао част и привилегију да угости пехар намијењен шампиону Европе, а који је освојила женска одбојкашка репрезентација Србије на првенству у Турској. Осим ове титуле, одбојкашице Србије су актулене свјетске шампионке и олимпијске вицешампионке.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.