Представници Градске развојне агенције Источно Сарајево учествовали су на међународном фестивалу паметних градова  “Smart City”, који је одржан 15. октобра у Београду, гдје су преставили активности реализоване у оквиру пројекта паметне јавне расвјете  у Источној Илиџи.

Овогодишњи фестивал тематски је био усмјерен на паметно доношење одлука и употребу информационих технологија и отворених података у процесу стратешког планирања и одлучивања. Доносиоци одлука, предузетници и локалне заједнице приказали су паметна рјешења, подијелили своја искуства и упознали са примјерима добре праксе из региона. Осим тога, на Фестивалу су промовисани шампиони у отварању података, градови и општине који су успјешно отпочели процес који је један од основних предуслова за креирање паметних градова.

На Фестивалу су били присутни представници органа власти из Њемачке, Данске, Финске, Аустрије и из земаља региона. Такође, били су присутни и представници бизниса, инвеститори, предузетници и сви други који одрживи урбани развој виде као континуиран процес – који пружа огромне користи грађанима, предузећима и локалним заједницама.