Реконструкција Требевићке улице у Мјесној заједници Стара Станица у Палама, дужине од око 400 метара, у потпуности је завршена.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је за „Паљанске новости“ да је вриједност овога пројекта 45.000 КМ, те да ће наредних дана бити завршена и улица у Душанову, чиме ће, према његовим ријечима, бити завршене реконструкције свих улица планираних Буџетом за 2019. годину.

„Овај дио Пала добиће потпуно нови изглед и драго ми је да смо успјели све завршити прије зиме. Све оно што нисмо успјели завршити у току 2019. године, урадићемо то сљедеће. У наредна два мјесеца креираћемо Буџет општине за 2020. годину, гдје ћемо одредити приоритете и потрудити се да сви наши грађани буду задовољни“, истакао је Југовић, те додао да је Општина обезбиједила и довољне количине огријева у Топлани за грејну сезону 2019/2020.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица изразио је задовољство радовима на реконструкцији, те истакао да Пале полако добијају изглед правог модерног града.

„Пале немају статус града само због недовољног броја становника, али свакако су то по изгледу и заслужују велику пажњу. Много тога се ради, много тога је већ завршено, а у идућој години ћемо планирати у Буџету већину пројеката које су предложили наши грађани. Мислим да ћемо сљедеће године заиста имати чиме да се похвалимо и да ће грађани бити задовољни нашим радом“, рекао је Ласица у изјави за „Паљанске новости“.

Он је истакао да ће на прољеће сљедеће године канализациони систем готово читаве општине бити прикључен на колектор, те да су на томе пројекту радили током цијеле 2019. године.

„На тај начин добићемо и чисту ријеку, па ће наше Пале имати још један разлог за понос“, рекао је Ласица.

Извођач радова реконструкције Требевићке улице је фирма „Велике шуме д.о.о“.