Досадашња одлична сарадња Општине Источни Стари Град, на челу са начелником Бојом Гашановићем и USAID-а у Босни и Херцеговини иницирала је састанак са новоименованим директором мисије USAID Ненси Еслик, којој су јуче презентовани пројекти од великог значаја за развој Источног Старог Града,а који су рађени у сарадњи са USAID-ом као и будући развојни пројекти и планови.

Начелник Гашановић је на састанку упознао директорицу Еслик о карактеристикама општине, али и о правцима развоја међу којима туризам заузима значајно мјесто.

“Укратко сам приближио тренутну ситуацију у нашој општини и сигурано да је Источни Стари Град општина са доста специфичности и као таква има много пријатеља у различитим институцијама, на чију подршку можемо да рачнамо док се развијамо и растемо”, рекао је Гашановић.

Директор мисије USAID Ненси Еслик нагласила је своје задовољство оним што је у протеклих десет година урађено у општини Источни Стари град у сарадњи са USAID. Еслик је рекла да ће јој примјер побољшања живота становника Источног Старог Града послужити као инспирација у даљем раду.