Фото: Соколац-срце Романије

Предузеће „Романијапутеви“ одржаваће у предстојећој зимској сезони на Сокоцу улице у градском насељу укупне дужине око 27 километара и локалне путеве укупне дужине 324,5 километара, а у овогодишњем општинском буџету за одржавање путева у зимском периоду планирано је 150.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Мирјана Субашић рекла је Срни да ће уговор о зимском одржавању путева између представника општине и „Романијапутева“ бити закључен 26. децембра у складу са ранијим четворогодишњим оквирним споразумом.

Она је подсјетила да је општина Соколац 2017. године са овим предузећем потписала оквирни споразум о зимском одржавању путева.

Субашићева каже да су Програмом рада зимске службе општине Соколац утврђени приоритети одржавања у градском и ван градског подручја.

Према њеним ријечима, приоритет се даје чишћењу девет улица у ужем градском насељу и главној приступној саобраћајници ка Спортској дворани.

Субашићева је прецизирала да је од 324,5 километара саобраћајница на подручју ове општине 90,3 километра асфалтирани коловоз и 234,3 километра макадамски.

Она је додала да се рад зимске службе ван градског подручја организује за путеве првог приоритета укупне дужине 71,5 километара, другог приоритета 66,5 километара и трећег у дужини од 186,5 километара, док ће путеви четвртог приоритета укупне дужине 88,5 километара бити чишћени само у случају већих сњежних падавина и хитних интервенција.

Субашићева је навела да су магистрални путеви Соколац-Жљебови-Пећник, Соколац-Подроманија-Равна Романија, Соколац-Бјелосављевићи-Стјенице, те регионални пут Соколац-Кнежина-Ишерић Брдо у надлежности предузећа „Путеви Републике Српске“ које ангажује извођача за одржавање у зимској сезони.