Бивши припадници терористичке ОВК Хаљил Чарадаку, Дурмиш Гаши и Жавит Ељшани добили су позиве за саслушање о злочинима ОВК пред Специјалним тужилаштвом Хашког суда, јавили су приштински медији на албанском језику.

Хаљил Чарадаку ће 11. децембра бити саслушан у својству окривљеног, а његова супруга Пека Гаши је на Фејсбук страници написала да вјерује да ће њен супруг и пред Специјалним судом бити ослобођен, као што је ослобођен и у судском процесу који су водили Еулекс и суд УНМИК.

Дурмиш Гаши је на Фејсбуку објавио информацију да је добио позив Специјалног тужилаштва у својству окрвиљеног, те навео како се “цијела његова генерација борила против српске владавине албанским територијама”.

Ељшани је на Фејсбук страници објавио да су му позив за саслушање у својству свједока уручила двојица службеника из Специјалног тужилаштва из Хага.

Срна незванично сазнаје да ће током наредне недјеље још десетак припадника бивше ОВК добити позиве из Специјалног тужилаштва у својству свједока и окривљених, чиме ће број позваних Албанаца у хашко Специјално тужилаштво прећи 110, мада медији на албанском језику преносе да је је више од 200 бивших припадника ОВК до сада саслушано, јавно или тајно.