Дан примирја у Првом свјетском рату обиљежиће се у понедјељак, 11. новембра, у Парку солунских бораца на Сокоцу са почетком у 11 часова.

Полагању вијенаца на Споменик солунским борцима присуствоваће представници Амбасаде Србије у Босни и Херцеговини, Градске управе Источно Сарајево, општине Соколац и чланови Удружења потомака и поштовалаца ослободилачких ратова 1912-1918. године.

Споменик солунском добровољцу подигнут је 2008. године и на њему су уписана 363 имена добровољаца са подручја Романије. Изграђен је по узору на обиљежје српском ратнику које се налази испред цркве Ружица на Калемегдану.

Дан примирјa у Првом светском рату обележава се сваке године 11. новембра у знак сјећања на примирје потписано између савезника и Њемачке, које је означило уједно прекид непријатељстава и крај рата.

Као главни мотив за амблем овог празника користи се цвијет Наталијине рамонде, а Срби и Србија, уз велике жртве и са више од 1.200.000 погинулих, успјели су да одбране своју слободу.

ИзворКатера
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.