Већина нас је навикла гуглати одговоре на различита питања – од рецепата до љекарских савјета и онлине банкарства. Гаџетс Нау открива како никада не бисмо требали тражити на Гуглу управо те странице.

Наиме, мноштво људи заборавља да је Гугл тек онлине платформа гдје проналазимо странице које нуде информацију по коју смо дошли. Гугл нема свој властити садржај па оно што тражимо не мора нужно дати тачан одговор или информацију, преносе медији.

Наиме на Гуглу постоји мноштво лажних страница за онлине банкарство.

Савјет је да не гуглате мрежне странице ваше банке за онлајн банкарство, ако не знате њихову тачну адресу. Увијек упишите службени УРЛ портала да приступите страници и да останете сигурно, а разлог томе је могућност крађе шифре и личних података на страници која изгледа баш као страница ваше банке.

Такође, једна од најпопуларнијих онлајн превара је објављивање лажних страница компанија те контакт бројева корисничке службе.

Гугл дефинитивно није право мјесто ни за тражење одговарајућих лијекова. Гаџетс савјетује да се ипак обратимо правом љекару и не ослањамо се на информације с Гугла о потенцијалним болестима.

Такође, врло је опасно куповати лијекове темељем информација које сте сами пронашли на интернету.