Фото: Igor Tishenko / depositphotos.com

Бројни корисници Инстаграма широм свијета ускоро би се могли опростити са праћењем броја лајкова на својим фотографијама, јер је Инстаграм објавио како шире свој велики тест на остатак свијета.

То је нови знак како је једна од темељних промјена у историји ове друштвене мреже све ближе.

Наиме, након теста у земљама попут Аустралије, Бразила или Канаде, прошле седмице су најавили како ће и некима у Америци почети скривати број лајкова.

Корисници које укључе у тест, неће више видјети укупан број лајкова на фотографијама или видеопостовима у свом фееду, али ће моћи видјети колико су њихови постови добили лајкова.

Један од главних разлога за овај потез је жеља да се створи мање стресно окружење на Инстаграму, али је очито и овакав потез изазвао велики стрес и панику. Тако је Ники Минаж рекла да ће престати с објавама на Инстаграму.

Али, она није једина која је у страху да би због тога могли остати без пратилаца, али и без прихода. Тако је и умјетник Питер Делуче за британски “Гардијан” рекао како би то могло бити катастрофа за многе младе умјетнике који Инстаграм користе како би се пробили.

– Први показатељи с раног тестирања су позитивни, али ово је темељна промјена у Инстаграму и зато настављамо с тестовима како бисмо више научили од глобалне заједнице – рекли су из Фејсбука за ЦНН.

Иако ће нам феед бити без бројева, корисници ће и даље моћи нормално лајкати објаве, а видјећете и да је неко кога ви пратите, лајкао одређену објаву, преноси 24сата.хр.