То је деблокада НАТО пута Босне и Херцеговине,кратко је данас прокоментирао предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић јучерашње одлуке Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ, више од годину након општих избора, донијело је у уторак одлуку да мандатар за састав Савјета министара БиХ буде Зоран Тегелтија из Савеза независних социјалдемократа (СНСД).

Како је договорено, дан након што Парламентарна скупштина БиХ потврди именовање Зорана Тегелтије, Стална мисија БиХ у НАТО предаће Програм реформи у БиХ, што је дио плана БиХ на путу ка НАТО, наводи Аваз.

Коментиришући јуче на конференцији за новинаре те одлуке, члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић навео је да су у протекла два мјесеца у Предсједништву БиХ, “заједно са пријатељима из свијета и НАТО, напорно радили и сачинили документ који омогућава наставак сарадње с тим савезом”.

– Тај документ је у складу са принципом владавине права и подржавају га наши пријатељи из свијета и НАТО – казао је Џаферовић.

Амбасада Сједињених Америчких Држава у БиХ у међувремену је, такође, поздравила договор.

– Поздрављамо договор који су постигли чланови Предсједништва БиХ, којим се постижу кључни циљеви формирања власти и наставак партнерства и сарадње БиХ с НАТО. Такође, он ће одблокирати потребне реформе одбране – наводи се у твиту Амбасаде САД.