Фото: В. Данчић

Припадници Полицијске станице Соколац ухапсили су 78-годишњег Богдана Мићића са Сокоца, осумњиченог да је покушао убити 40-годишњег комшију Спасоја Делипару. Након што је саслушан у Тужилаштву Источно Сарајево, Мићић је одвезен у болницу због здравствених проблема.

Сјеча шуме

Мићић се, како сазнајемо, терети да је 25. новембра у селу Калаузовићи код Сокоца из пиштоља пуцао у Делипару и нанио му тешке повреде. Незванично се могло сазнати да су се њих двојица сукобила због сјече шуме, након чега је Делипара физички насрнуо на старца који је у самоодбрани пуцао из пиштоља.

“Повријеђена особа хоспитализована је у ЈЗУ Болница Србија у Источном Сарајеву. Након обављеног увиђаја на лицу мјеста полицијски службеници ПС-а Соколац су на основу наредбе надлежног суда, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршили претрес куће и помоћних објеката које користи осумњичени и том приликом су пронашли ватрено оружје – пушку и око 60 метака различитог калибра”, наводе из ПУ Источно Сарајево.

Портпарол ЈЗУ Болница Србија Источно Сарајево др. Далибор Бошковић рекао је новинарима да је повријеђени пацијент хоспитализован у овој здравственој установи и да је ван животне опасности.

„Пацијент С. Д. довезен је у болницу са прострелном раном лијеве поткољенице, задобијеном, највјероватније, од неког ватреног оружја. Тренутно се налази на ортопедији и у процедури је дијагностике и терапије. Пацијент је ван животне опасности и задржан је на лијечењу у нашој болници“, рекао је Бошковић.

Кривична дјела

Из полиције наводе да је у току документовање предмета, након чега ће тужилаштву против осумњиченог бити достављен извјештај за почињена кривична дјела покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.