Установа за културу „Перо Косорић“ организовала је традиционалну манифестацију „Дани остваривања дјечијих права и жеља“, у оквиру које је обиљежена и Недјеља дјетета.

У програму под називом „Звјездани октобар“ својим суграђанима представили су се чланови рецитаторске секције Установе за културу „Перо Косорић“ и Основне школе „Соколац“, који су извели рецитал посвећен великану српске писмености Вуку Караџићу у знак 222. годишњице његовог рођења. Програмска цјелина са изводима из Конвенције о правима дјетета названа је „Буквар дјечијих права“, а занимљив је био и игроказ под називом „Његов изговор“ у извођењу чланова рецитаторске секције Школе.

Наступиле су и чланице Плесног клуба „Каирос“ Жељана Савић и Сузана Милидраговић. За најљепши костим на недавно организованом маскенбалу поводом акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ награђен је шестогодишњи Милош Голубовић.

Пригодним програмом обиљежена је „Недјеља дјетета“ и у Основној школи „Соколац“. О Конвенцији о правима дјетета соколачким основцима говорила је педагогица школе Момирка Боровчанин. Изведен је и пригодан рецитал а наступили су и чланови фолклорног ансамбла ове школе.