У дворишту цркве Вазнесења Господњег у мјесту Подграб, општина Пале, у току је изградња парохијског дома на којем свакодневно ради око 50 парохијана у слози и љубави, рекао је Срни свештеник ове цркве Бојан Кулашевић.

Кулашевић је истакао да је изградња парохијског дома од великог значаја за све грађане Подграба и Пала јер је то прилика да се што више људи окупи око цркве.

Он је навео да ће у приземљу бити смјештена велика сала за окупљања грађана, канцеларија, котловница и кухиња, док је на спрату планиран стан за свештеника.

“Налазили смо се у проблемима јер нисмо имали просторију за окупљање и одржавање састанака. Када завршимо, имаћемо салу и за радости и за жалости. Ово је прилика и да се дружимо, свакодневно овдје ради 50 људи и на овај начин помажемо цркви и окупљамо се око ње”, рекао је Кулашевић.

Свештеник Кулашевић је захвалио покровитељима овог пројекта без којих не би могли почети градњу.

Према његовим ријечима, помогли су им Миломир Кусмук који је урадио плочу и темеље, неопходан материјал за изградњу поклонио је Ацо Станишић, шумарство “Јахорина” обезбиједило је грађу за кровну конструкцију и шаловање, начелник Бошко Југовић са сарадницима и даље несебично помаже, као и пријатељ Драгиша Беговић из Копача са својим радницима.

Замјеник начелника општина Пале Марко Гајовић рекао је да је општина до сада подржавала све пројекте који су значајни за становнике Пала, па тако и овај пројекат изградње Парохијског дома у Подграбу.

“Добићемо велику вишенамјенску салу у којој ће се моћи одржавати разни догађаји и то ће бити значајно за грађане овог мјеста, чија је и иницијатива”, навео је Гајовић.

Изградња Парохијског дома у Подграбу почела је у октобру.