Фото: Срна

Мислим да би било лоше да се једног дана пробудимо и осванемо у НАТО. Мислим да грађани Републике Српске то не заслужују, каже лидер СДС Мирко Шаровић.

Млади СДС сутра у 12 часова у центру Бањалуке покренуће потписивање петиције за подршку иницијативи да се документ “Програм реформи БиХ” који је усвојило Предсједништво БиХ 19. новембра одмах објави и да, прије слања у сједиште НАТО, о том документу своје мишљење да Народна скупштина РС.

Петиција ће од сутра бити потписивана у свим мјестима у Српској, а предсједник СДС Мирко Шаровић поручио је да сви грађани имају право да знају шта су потписали Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, прије него што свој документ пошаљу у сједиште НАТО-а у Брисел.

– Сматрам да о тако важним питањима која се тичу безбједности и војног савеза у који намјерава да иде Босна и Херцеговина, грађани Републике Српске морају да буду упознати. О томе мора да се пита сваки грађанин Републике Српске, без обзира на његову политичку оријентацију. Тај документ не треба да се крије, не треба да буде закључан у неком сефу. О тако важном националном питању увијек треба да се питају грађани на референдум – рекао је Шаровић за БН.

Предсједник СДС је указао на опасност ако се овако важан документ крије од јавности.

Он је рекао да као предсједник Српске демократске странке подржава иницијативу младих СДС-.

Бићу један од потписника и вјерујем да ће резултати за неколико дана показати да велики број грађана мисли оно што и поручује омладина СДС-а – Ја имам право да знам – рекао је Шаровић.