Атлетичарка са инвалидитетом Сњежана Џида са Сокоца, која је изабрана у десет перспективних спортиста Републике Српске, рекла је Срни да је веома срећна и поносна на признање које је добила и да ће наставити да тренира.

Она је истакла да је синоћ на свечаности додјеле признања била најсрећнија.

Према њеним ријечима, у припремама и одласку на такмичења помажу јој Удружење “Подршка”, чији је члан више од 12 година, као и општина Соколац.

Предсједник Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” Сњежана Башевић рекла је Срни да примјер Сњежане Џиде потврђује да свим људима треба дати шансу.

Она је подсјетила да је Џида у овој години освојила седам медаља на више спортских такмичења за лица са посебним потребама.

Башевићева је навела да је Џида освојила прво мјесто у трци на 400 метара и треће у скоку удаљ на Специјаној олимпијади у Абу Дабију, прво мјесту у трци на 100 метара на МОСИ “Соколац 2019”, прво мјесто у скоку у даљ и друго мјесто у трци на 100 метара на спортским играма младих БиХ, прво мјесту у трци на 60 метара и прво мјесто у скоку удаљ на такмичењу “Београд опен 2019”.

Сњежана након завршене специјалне школе у Бањалуци, живи у соколачком насељу Брезјак са родитељима, сестром и три брата.

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” основано је на Сокоцу 2008. године и има око 50 чланова.

Шездесет пети Избор десет најбољих спортиста у организацији “Гласа Српске” одржан је синоћ у Бањалуци.