У Олимпијском парку на Палама вечерас је отворена манифестација “Сњежна чаролија” у оквиру које је организовано прво еколошко клизалиште, те постављене зимске кућице са различитим садржајима – од гастро понуде до сувенира.

Директор Туристичке организације Пале Драган Јакић рекао је да је манифестација почела у оквиру “Паљанске зиме” и да је у овој локалној заједници први пут отворено клизалиште на одушевљење свих грађана, а посебно дјеце.

Он је додао да је постављено шест зимских кућица, да су за суграђане вечерас обезбијеђени бесплатни топли напици и слаткиши, а наступио је и бенд Основне школе “Србија”.

Према његовим ријечима, циљ манифестације је промовисање туристичких, забавних и других потенцијала и садржаја које нуди општина Пале, као и привлачење туриста у овај град.

Јакић је изразио наду да ће “Сњежна чаролија” постати традиционална и најавио да ће у наредном периоду бити организован низ музичких и других манифестација.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да ће манифестација трајати мјесец дана и да је организована с циљем да Паљани добију садржај који до сада нису имали.

Он је додао да ће изнајмљивање клизаљки коштати једну КМ и да ће сав новац ићи у хуманитарне сврхе.

Југовић је за суботу, 28. децембар, најавио “Трку Дједа Мразова”.

Он је свим грађанима Пала и Републике Српске честитао предстојеће празнике уз жељу да их проведу у здрављу и срећи.

Милица Радовић из Основне школе “Србија” каже да је школа закупила једну од зимских кућица на мјесец дана и да су грађанима вечерас представљени различити украси које су правили заједно са ученицима, а предмети су продајног карактера.

Манифестација ће трајати до 26. јануара.