На шеталишту у Палама данас су организовани хуманитарни базар и трка Дједа Мразева, а прикупљена средства биће усмјерена за набавку инхалатора за педијатријско одјељење паљанског Дома здравља.

Ову хуманитарну акцију организовали су паљански Дјечији центар “Бубамара” и едукативни центар “Биг-Бен”, а покровитељ је општина Пале.

Директор едукативног центра “Биг-Бен” Ана Чегар рекла је да су прикупљена средства намјењена за куповину инхатора, који ће помоћи дјеци која имају проблема са плућима, бронхитисом.

Она је додала да се све више учесника пријављује јер желе да дају допринос оваквој манифестацији.

Директор вртића “Бубамара” Вања Југовић рекла је да је циљ манифестације, која се одржава шести пут, да се прикупи што више средстава.

Организовали смо трку дјеце и трку родитеља који су морали да имају једно од обиљежја Дједа Мраза, за које су обезбијеђене награде”, рекла је Југовићева новинарима и захвалила спонзорима који су обезбиједили награде за родитеље учеснике трке.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је овај дан посвећен дјеци која заслужују много пажње, те истакао да ће ова манифестација бити традиционална.

“Ова манифестација одржава се у склопу `Сњежне чаролије` која је ових дана оставила лијепу слику о Палама. Данас нам је пао и снијег, па је све у складу са новогодишњим амбијентом”, додао је Југовић.

Велики број грађана Пала подржао је ову хуманитарну акцију добровољним прилозима и куповином ручних радова на новогодишњим штандовима “Бубамаре”, “Биг-Бена” и Удружења “Сунце” који су креативност, добру намјеру и машту претворили у шарене разнолике предмете.

Акцију су помогли и Туристичка организација Источно Сарајево, основне школе “Пале”, “Србија” и “Мокро”, Удружење “Сунце”, Туристичка организација општине Пале, Мото-клуб “Лонг рајдерс”, Културни центар Пале и други.