Зеничанин Бењамин Авдиспахић, подузетник и хуманиста који већ 25 година живи и ради у Њемачкој, одушевио је јавност након што је свом раднику Славену Стојановићу, иначе родом из Теслића, поклонио теренац вриједан 45.000 марака.

Овај несвакидашњи гест позитивна је прича у мору оних о израбљивању бх. радне снаге, која, трбухом за крухом, масовно одлази да ради у Њемачку, а често се у родну државу врате стопом, без марке у џепу.

Према ријечима Авдиспахића, уопће се није двоумио кад је чуо да је Стојановић изразио жељу да има аутомобил Хyундаи.

“Био сам радник и знам шта значи радити, покушати нешто остварити. Славен је изразио жељу да има тај теренац, али бијели. Одмах сам дошао на идеју да му то купим у знак захвалности за велики допринос који даје мом предузећу”, говори он.

Иако није успио наћи бијели, купио је сиви, а потом платио да га офарбају у бијелу боју. Кад је на прослави фирме, уз ватромет, уручио раднику кључеве аутомобила, сви су били у шоку.

“Нико није могао вјеровати да сам то учинио. Славен је, такође, остао затечен. Али, одлучио сам да наградим његов труд. Он ми је десна рука и заслужио је то. Рекао сам радницима да с овим нећу стати, чинићу то и убудуће”, говори Авдиспахић те додаје да ово не ради због медијске пажње него да буде примјер другим људима, приватницима, за које тврди да могу учинити исти гест и помоћи те мотивисати раднике, преноси Аваз.

Подијелио пакетиће

Иако његова грађевинска фирма, коју је основао 2006. године, послује итекако успјешно те стално награђује раднике и њихову дјецу, овај хуманиста и људина није заборавио ни на своје Зеничане.

Максуз је дошао у град челика и пакетићима обрадовао ученике Подручне школе “Алекса Шантић” у Долачи, коју је и сам похађао.

Неизмјерно сам му захвалан

Радник Стојановић није крио одушевљење што му је Авдиспахић испунио једну од животних жеља.

“Велико хвала фирми и човјеку који је препознао и знао наградити рад и труд радника, а ово није једини пут да је то учинио. Неизмјерно сам му захвалан. Ово је велика ствар за мене”, написао је Стојановић.