Данас је на Хреши начелник општине Бојо Гашановић угостио спортисте и тренера СК “Младен Грујић” из Источног Старог Града, који су дио тима Босне и Херцеговине на Зимским олимпијским играма младих 2020.

Зимске олимпијске игре младих (YOG2020) ће се одржати у Лозани у Швајцарској од 9. до 22. јануара 2020. године.

Лозана је домаћин трећег зимског „YOG2020“ на којем се очекује учешће преко 1800 младих спортиста узраста од 15 до 18 година из више од 70 држава свијета.

Босну и Херцеговину ће представљати девет спортиста који ће бранити бх боје у четири спорта (алпско скијање, биатлон, скијашко трчање и санкање), Весна Пантић и Ђорђе Сантрач ће се такмичити у категорији скијашко трчање.

– Од девет чланова делегације БиХ, из Источног Старог Града учестује двоје изузетних омладинаца и спортиста, што ме веома радује лично,али и као начелника ове општине. Имамо разлог да будемо поносни на нашу дјецу која свакодневно промовишу праве вриједности, спорт и мјесто из којег долазе. Желим им пуно среће и успјеха на предстојећем такмичењу”, рекао је Гашановић.

Током пријема начелник је честитао Пантићевој и Сантрачу на оствареној норми и уручио им поклоне поводом одласка на „YOG2020“.