Предсједник Градског одбора СДС Приједор Милан Тубин изјавио је за Српскаинфо да ова партија остаје до локалних избора у коалицији са СНСД.

– Не излазимо из скупштинске већине са СНСД у Приједору већ смо одлучили да ставимо до знања да СДС неће бити ничији привјесак и да ћемо имати своје кандидате на наредним изборима. Желимо да радимо у интересу грађана јер је ова ненародна власт главни кривац за стање у којем се налазимо – рекао је Тубин.

Додао је да СДС тражи партнере који ће их подржати те да једног од њих виде у приједорском ПДП.

Иначе, СДС има пет одборника у Скупштини града Приједора, али само један од њих, односно одборник Раденко Стјепић поштује одлуке Градског одбора СДС Приједор те подржава приједлоге и ставове скупштинке већине коју предводи СНСД.

Остала четири одборника СДС тврде да не подржавају ни СНСД ни ДНС, али раније су се изјаснили да не подржавају Тубинов договор да СДС буде у коалицији са СНСД.

Поједини чланови у СДС затечени су били информацијом да СДС раскида сардању са СНСД у Приједору.

– Два пута је Градски одбор СДС донио одлуку да ова партија буде дио скупштинске већине. Колико знамо нема никаквих нових одлука ни Градског одбора, а ни Извршног одбора које би се односиле на напуштање скупштинске већине са СНСД – кажу наши извори из врха приједорског СДС.

Додају да највећи притисак на предсједника ГО СДС Милана Тубина да напусти коалицију са СНСД у Приједору, врши народни посланик Драшко Станивуковић.

– Станивуковић жели да разбије коалицију коју његова партија ПДП и СДС имају са СНСД у Приједору, јер му је потребна подршка ДНС у Бањалуци на изборима за градоначелника. Познато је да се састајао са Марком Павићем у Приједору и договарао његову подршку док је Павић био предсједник ДНС-каже наш саговорник.