Председник Градског одбора СДС Бијељина Мићо Мићић изјавио је данас да овај одбор и он јединствено стоје иза врха странке и политике СДС.

– Нећемо рушити нашу странку, а поготово не Мирка Шаровића који је на челу СДС и мој је лични пријатељ са којим сам и данас разговарао – рекао је Мићић новинарима, понављајући тврдње да са лидером СНСД Милорадом Додиком није причао о високој политици.

Он је одбацио критике које му из његове странке и из странака које подржавају СДС у Бијељини упућују због састанка са Додиком, али је без именовања критизера оценио да само траже публицитет и да су то људи који никада не побеђују на изборима.

– Подржаваћемо и сада и убудуће политику СДС, Шаровић има нашу пуну подршку и поштоваћемо све одлуке странке, нема ниједан проблем да ћемо правити одступнице – навео је Мићић као закључке вечерашње седнице Извршног одбора Градског одбора СДС Бијељина.

Он је рекао је да је још крајем прошле године, на седници којој је присуствовао и Шаровић и његов заменик Радо Савић, донесена одлука да СДС Бијељине на локалне изборе иде са самосталном листом, са Мићићем као кандидатом за градоначелника и његовом обавезом да тражи што ширу коалицију како би обезбедио победу.

– Ја сам кандидат СДС и сигуран сам да ћу добити подршку Шаровића –поручио је он.

Мићић, који је један од потпредседника СДС Републике Српске, изложен је критикама унутар своје странке након његовог прошлонедељног састанка са председником Владе Радованом Вишковићем и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.