На првој сједници новог сазива Општинског одбора Српске демократске странке Соколац дата је пуна подршка предсједнку Миловану Бјелици у активностима на јачању странке и позиционирању соколачког одбора унутар СДС-а.

Завршен је и дио конституисања општинског одбора странке, изабрани су извршни одбор, кадровска комисија, а дата је подршка кандидатури Младенке Пандуревић за Актив жена СДС Републике Српске, као и Александру Марковићу за регионални, а потом и републички ниво када је у питању омладина Српске демократске странке.

Општински одбор једногласно сматра да имају пуно право на ове позиције с обзиром на дугогодишње добре изборне резултате и квалитетан рад свих а посебно ових категорија и чланова.

Начелинку општине Соколац и предсједнику СДС-а у Сокоцу чланови општинског одбора дали су одријешене руке када је у питању сарадња са свим нивоима власти, а све у циљу што бољег живота свих становника Сокоца.

Према ријечима Бјелице та сарадња је неминовна уколико се жели реализовати све оно започето и планирано на подручју општине. Наглашава да је та сарадња сада добра и очекује пуну подршку власти Републике Српске али и заједничких инстутуција у БиХ како би реализовали активности од великог значаја за подручје Сокоца и Романије.

Током дискусије дугогодишњи члан и функцонер СДС-а Нешо Самарџија нагласио је да нико није напустио СДС, да је у времену прелазака и папака, времену тешком за странку, Соколачки СДС остао чврст и јак, те да је увјерен у побједу на предстојећим локалним изборима. Негов став дијеле и други говорници, попут Мија Дупљанина. Најстарији члан Општинског одбора СДС-а Радомир Парлић, који је у СДС од почетка, говорио је о важности брзе консолидације на врху странке како би сви на локалном нивоу имали јасне смјернице за рад на терену.