Досадашња одбојкашица „Гласинца“ Марија Батинић ново је појачање кипарског друголигаша, екипе „Неа Саламина“. Грчки тим из града Лимасол, који предводи тренер Николас Николау Даскали жели да до краја сезоне избори пласман у Прву лигу, а у потрази за новим играчем, избор је пао на Марију.

– На препоруку србијанског тренера Ивана Бојковића, екипа са Кипра била је заинтересована за мој ангажман. Потребан им је играч на мојој позицији, а након одгледаних снимака, услиједио је позив, који сам прихватила. Потписали смо уговор до краја полусезоне, а за даље ћемо видјети, истакла је Марија.

Марији ово није први пут да се такмичи у Грчкој. Двије године била је учесница на одбојкашком турниру у граду Нафпактосу и оба пута је донијела златну медаљу, једном са екипом ОК „Младост“ из Рогатице, други пут са ЖОК „Хан Пијесак“. Проглашавана је и за најбољу играчицу турнира.

– На оба поменута турнира показали смо одличну игру. Представили смо се у најбољем издању и сваки пут заслужено славили, истакла је она.

У домаћем клубу „Гласинац“ играла у свим селекцијама. Несумњиво да је уз тренера Марка Обреновића израсла у одличног спортисту, који ће достојно представљати свој град и у новом клубу.

Одбојку тренирам од своје осме године. Част ми је што сам у матичном „Гласинцу“ играла у свим селекцијама, од најмлађих до најстаријих. Заједно смо остварили бројне успјехе такмичећи се у Првој лиги Републике Српске. Као посебан, памтићу тренутак када смо у Прибоју, 2018. освојили злато на МОСИ. То су биле посебне емоције. Остао ми је мали жал за прошлогодишњим Играма, јер нисмо дошле до медаље. Надам се да ће нам се за то указати нова прилика, казала је Марија.

Одбојкашки клуб „Гласинац“ дугогодишњи је члан Прве одбојкашке лиге Републике Српске.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.