Потрошачи који се напајају са водовода Биоштица добиће вечерас воду након 24 сата, јер је отклоњен квар на трафостаници „Врело Биоштица“ тако да су црпне пумпе сада у функцији, рекли су Срни у предузећу „Водовод и канализација“.

У електродистрибутивној Радној јединици Соколац потврдили су да је далековод Ново Село пуштен под напон до села Врапци и да је отклоњен квар на трафостаници Врело Биоштица са којег се напаја 80 одсто потрошача на Сокоцу.

Управник ове радне јединице Блаженко Булајић рекао је Срни да су монтери отклонили већи број кварова на далеководима у селима гдје су прилазни путеви били очишћени и гдје су могле доћи њихове екипе и да им највећи проблем представљају неочишћени прилазни путеви.

Он је навео да је и даље без напона 29 трафостаница на далеководу „Каљина“, јер, због сњежних наноса, нису могли изаћи на терен да отклоне кварове.

Булајић је рекао да је без напона и 35-киловолтни далековод „Равна Романија“, гдје мјештани помажу монтерима да уклоне попадало дрвеће на електроводовима.

Према његовим ријечима, на далеководу „УНИС“ поправљено је 95 одсто кварова.

На далеководу „Соколовићи“ до села Грбићи потрошачи су добили струју, а правац према Калиманићима је и даље без струје јер нису очишћени прилазни путеви.

На далеководу „Жљебови“ без напона су двије трафостанице за села Мичиводе и Ладовићи.