Фото: Драган Реновица

Одборници СО Пале на данашњој сједници гласали су за неколико приједлога одлука о усвајању измјена и допуна Регулационог плана дијела посебног подручја „Јахорина“.

Одборници су, другим ријечима, гласали за продају земљишта на Јахорини иако је стратешким планом са Владом РС другачије договорено. Тачке дневног реда које се односе на продају земљишта данас су најприје повучене, а потом су поново враћене пред одборнике.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек за ИЗВОР каже да се локални моћници на Палама понашају како желе упркос свим упозорењима.

– Покушаћемо да спријечимо ту отимачину. Они повећавају ренту и прије неколико сати је један од највећин инвеститора одлучио да се повуче са Јахорине. Његова инвестиција је износила 130 милиона марака, али са подигнутом рентом то напросто није одрживо – каже Елек.

Међу парцелама које су продају налази се и парцела коју је прошле године од паљанских власти добио Новак Ђоковић. Елек каже да су локални моћници ту парцелу смањили толико да се на њој сада не може направити ни брвнара, а камоли викендица или спортски центар.

Договорили смо се раније да нема продаје земљишта док се не усвоји Закон о Олимпијском центру и док се не усвоје одређени стратешки документи, јер постоји опасност да нам се деси оно што се десило на Бјелашници која сада не ради. Ко жели да буде на планини на којој су „посађене“ стотине солитера – истиче Елек.