Фото: Бојан Д.Тошић

Др Драган Ћајић, син Милорада и Милене (рођена Ђурковић), рођен је у Сокоцу, 27. јула 1954. године, велики борац за кога нема нерјешиве препреке. Он је један од врсних соколачких ђака који су постали угледни људи и велики стручњаци у своме послу. Основну школу и гимназију завршио је у Сокоцу. Као ученик увијек је био међу најбољима, стизале су похвале и награде, у то вријеме „Огњен Прица”, у рангу награде „Вук Караџић” која се додјељује у Србији.

Врстан љекар и још бољи човјек, др Драган Ћајић, омиљен је у Сокоцу, увијек спреман да помогне, у свако доба дана и ноћи.

Oво је само један дио једне лијепе приче о др Ћајићу, сличне приче могли би испричати бројни Сокочани којима је помогао и данас помаже.

Др Ћајић је скроман човјек, патријархално васпитан. О себи нерадо говори, не воли публицитет, уосталом као и сви прави интелектуалци, људи који су у свом послу остварили значајно дјело.

По завршетку гимназије, Драган Ћајић, пун енергије, животног заноса и оптимизма, креће у Сарајево да изучава медицину, то велико још увијек неистражено море науке. Уписује студије на угледном Медицинском факултету у Сарајеву. Године је 1973. октобар мјесец – први студентски кораци, све ново и занимљиво. Нови професори, нови другови, нови град, нова средина…

Драган Ћајић има тек 19 година, али је обавезама приступио тако као да је већ одавно зрео човјек. За пет година завршио је тежак студиј и постао млади љекар. Сада је потребно стечена знања примијенити у пракси. Добија запослење у Дому здравља у Сокоцу и ту ради као љекар све до маја 2011. године, када је отворио приватну праксу – приватну педијатријску ординацију.

На клиници у Сарајеву специјализирао је педијатрију 1987. године. Ни ту се др Ћајић не зауставља, иде све даље и даље: он је примаријус са само 38 година живота! Затим на Медицинском факултету у Сарајеву похађа постдипломске студије из дјечје  кардиологије.

У тешким годинама рата др Ћајић је обављао функцију директора Дома здравља у Сокоцу и као пожртвован педијатар помаже дјеци и многима којима је медицинска помоћ у тим тешким временима била потребна. А таквих је било сваки дан, не зна им се броја. На тој тешкој функцији је од 1992. до 2001. године. Захваљујући елитним љекарима и правим патриотама, средњем медицинском и медицинском кадру, Дом здравља је поднио највећи терет збрињавања цивилног становништва цијелог региона и пружио логистичку подршку Болници Главног штаба у Подроманији и Психијатријској болници, те домовима здравља сусједних општина.

Др Драган Ћајић има брата Горана, угледног економисту, који живи у Београду. Др Ћајић је ожењен супругом др Милијаном. Имају два сина: старији Александар је економиста, живи у Београду. Млађи син Младен је завршио менаџмент, бави се приватним бизнисом. Угледни љекари Милијана и Драган имају унука Матију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име