На иницијативу начелника општине Соколац Милована Бјелице ових дана настављено је прикупљање грађе за издавање монографије „100 година спорта у Сокоцу“.

То ће бити прва књига која ће нам једном мјесту одухватити историју соколачког спорта, представити најуспјешније спортисте и спортске раднике, најзначајније спортске манифестације и кроз богату фото архиву дочарати дух једног времена.

На изради монографије радиће тим од седам људи на челу са Велемиром Елезом, дугогодишњим директором и главним и одговорним урeдником Радио „Романије“, „Инфо центра“, Соколачких информативних новина и Соколачких новина.

Иначе, прикупљање грађе за израду монографије започео је Милан Ждрале 2002.године од када су обављени бројни разговори, да би рад био настављен 2015.године и сада се улази у последњу фазу.

Позивају се сви који посједују занимљиве спортске материјале (фотографије, новинске чланке, историјат клубова, резултате, истакнуте појединце, тренере и спортске раднике) да исте доставе на мејл redakcija@opstinasokolac.net или се обрате на број телефона 066 184 958 и на тај начин дају свој допринос изради монографије.