Аустралијски здравствени званичници објавили су како је у тој земљи забиљежен први случај смрти од вируса корна, док је у исто вријеме Ирска забиљежила свој први случај заразе тим вирусом.

У Аустралији је у недјељу рано ујутро од посљедица заразе умро 78-годишњак у болници у Пертху, рекао је новинарима здравствени службениик Западне Аустралије Ендрју Робертсон.

Ријеч је о пацијенту који је са супругом боравио на крузеру Дајамонд Принцес, гдје су се обоје заразили. Дијагноза је постављена прије десет дана док је био у изолацији у Хауард Спрингсу, у близини Дарвина, након што је провео двије седмице у карантину на крузеру испред јапанске Јокохаме.

Његовој супрузи, која је такође у 70-им годинама, такође је прије пар дана дијагностициран вирус, алки она је у стабилном стању и налази се у болници.

Код преко 700 путника и чланова посаде крузера утврђен је вирус корона док је брод био заустављен пред луком у Јокохами крајем фебруара, укључујући и шестеро људи који су умрли.

Прва смрт у Тајланду

Си-Ен-Ен јавља како је и Тајланд забиљежио прву жртву вируса корона. Умро је 35-годишњак, а укупно је тамо заражено 42 људи.

Први случај у Ирској

Ирска влада објавила је у суботу касно навече како је у тој земљи забиљежен први случај вируса корона, а случај је повезан са заразом у сјеверној Италији.

Главни здравствени званичник министарства здравља Тони Халохан казао је “како то није неочекивано” те како се власти спремају на ситуацију појаве вируса од јануара.

Како је објављено, ријеч је о мушкарцу на истоку земље.

Нови случај у Мексику

И Мексико је у суботу објавио да је утврђен нови случај вируса корона, код жене која је путовала у Италију, након што је у петак влада објавила да су у земљи забиљежена три случаја.

Грчка је такође регистровала три нова случаја вируса корона, објавило је у суботу касно навече министарство здравља те је у тој земљи укупно седам људи заражено.