Фото: Инстаграм Будућност Србије

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је на крају посјете Вашингтону да САД гледа Србију “другачијим очима” него прије неколико година или деценија.

– Неупоредиво је то како данас Америка гледа Србију у односу на прије неколико година или деценија – објавио је Вучић данас на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Он је истакао да су Србији због будућности потребни пријатељски односи са САД.

– Да ли Америка Србију гледа другачијим очима него што су нас гледали прије неколико година или деценија? То је неупоредиво – написао је он.

Вучић сматра и да Србија мора да добро постави своје циљеве.

– Ми морамо да разумијемо које је наше мјесто у свијету, да знамо колики смо и колика нам је снага економије и да добро поставимо наше циљеве. Да се не залијећемо као што смо се раније залијетали. Да не правимо велике грешке, као што смо то раније чинили – навео је он.

Предсједник Србије истакао је да треба бринути о отаџбини, чувати дјецу и бринути о својој будућности.

– Али, без пријатељског односа Америке према Србији, без тога да имамо Америку на својој страни, на страни будућности Србије, плашим се да то није могуће – написао је Вучић.

Вучић је у САД говорио на годишњој конференцији Америчко-јеврејског комитета за јавне послове, а током дводневне посјете САД састао се и са државним секретаром САД Мајклом Помпеом.