У соколачком вртићу данас су организоване креативне радионице на којима су малишани заједно са татама припремали украсне предмете и осмомартовске честитке за маме поводом Осмог марта, рекла је Срни директор ове установе Биљана Косорић.

Она је рекла да у овим радионицама учествовала дјеца седам васпитно-образовних група, односно пет редовних цјелодневних група узраста од једне до шест година и двије групе из програма припреме дјеца за полазак у школу.

Дјечак Алекса Цвијетић данас се радовао због веома лијепе честитке коју је израдио за маму и у том послу му је, како каже, помагао дјед, а његом другу у у групи, петогодишњем Марку Копривици осмомартовску честитку за маму помогао је украсити тата.

Централна приредба посвећена 8. марту – Међународном дану жена у организацији ове установе биће одржана у понедјељак 9. марта у Духовном центру „Романијске Лазарице“ на Сокоцу.

Косорићева је подсјетила да је у соколачком вртићу, као и сваке године у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске, почела реализација програма припреме дјеца пред полазак у школу.

Према њеним ријечима, у овој установи тим програмом обухваћено је 55 дјеце, распоређених у двије васпитно-образовне групе. Ријеч је о дјеци рођеној 2014. и 2013. године која нису кренула у школу у прошлој школској години.

Програм припреме дјеце за школу реализује се од 2. марта до 29. маја.