Јуче је, 6. марта 2020. године са почетком у 17:00 часова, у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, служио свету архијерејску литургију претходно освећених дарова и проповједао ријеч божију. Високопреосвећеном Господину Митрополиту саслуживали су: протојереј-ставрофор Илија Чупић из Сокоца, јереј Дражен Делић из Источног Новог Сарајева и ђакон Будимир Гардовић.

У бесједи о Великом и часном посту Високопреосвећени је истакао његов значај и смисао. ”………. циљ и сврха свих наших подвига, поста и молитве, исповјести и живљења по Богу – побожности јесте ова света тајна причећа, тајна тијела и крви Исуса Христа, којим се ми сједињујемо са самим Богочовјеком. Он је дошао и узео цјеловиту нашу природу како би је спасио, а затим нам је оставио Самога – себе да се њиме причећујемо и сједињујемо са Њим. У томе је крајњи смисао нашег поста, молитве и подига…

Синоћ је почело и наше прослављање великов мученика Христовог св. Теодора Тирона, коме је данашња субота посвећења из части и поштовања св. Теодор због његовог доприноса чувању нас хришћана од оскрнављења многобожачким жртвама………. Данас чинимо успомену и на великог јерарха св. Поликарпа Смирског. То су два свјетила наше Цркве и наше вјере………….”