Одборници у Скупштини града Бањалука, Дарко Милошевић и потпредсједник градске скупштине Милан Милаковић приступили су данас новоформираној Социјалистичкој партији Српске.

Милошевић и Милаковић још раније су преименовали посланичку групу, а након формирања новог политичког субјекта одлучили су да наставе дјеловање у СПС.

– Међу првима смо изразили неслагање са политиком коју представља Петар Ђокић. Партија са таквим руководством нема никакву будућност и не желимо да будемо дио тог, као што то не жели и велика већина наших чланова и активиста. Наравно, протеклих мјесеци смо разговарали са чланством и закључили да је оснивање новог политичког субјекта најбољи начин за наставак политичког дјеловања. Тако да настављамо даље као Социјалисти, а не као Ђокићеви Социјалисти – каже потпредсједник Скупштине града Милан Милаковић.

Милошевић и Милаковић такође истичу да је уз њих и огромна већина чланова распуштеног Градског одбора, мјесних одбора, чланова и активиста у граду Бањалуци, те да СПС очекује више него добар резултат у граду на Врбасу на предстојећим Локалним изборима.

Са друге стране, СП је овим и званично остао без представника у Градском парламенту, али и са веома слабим шансама да пређу изборни цензус у највећем граду Српске.