Фото: В. Данчић

Припадници Полицијске управе Приједор уручили су данас прекршајни налог лицу чији су иницијали Б.Р. из овог града због изношења тврдњи на блогу о тренутној епидемиолошкој ситуацији, чиме је прекршена одлука Владе Републике Српске о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Српске, саопштено је из ове управе.

Лице је поступило супротно одлуци Владе Републике Српске којом се забрањује изазивање панике, нарушавање јавног реда и мира или онемогућавање или значајније ометање спровођење одлука и мјера државних органа за вријеме трајања ванредне ситуације усљед епидемије вируса корона.

– ПУ Приједор апелује да грађани током епидемиолошке ситуације у Републици Српској поступају у складу са одлукама државних органа, да се понашају одговорно како према себи тако и према другима, јер изазивање панике и нереда изношење или преношење лажних вијести отежава спровођење мјера и активности надлежних органа – наводи се у саопштењу.

Одлуком је прописана новчана казна за физичко лице и за одговорно лице у правном лицу од 1.000 КМ до 3.000 КМ, а за правно лице од 3.000 КМ до 9.000 КМ.