Драгана и Драженко Вукојичић, власници Самосталне трговинске радње “Киоск” на Сокоцу, достављаће редовним купцима дневних новина по бесплатан примјерак на њихову адресу.

Драженко Вукојичић рекао је Срни да је достава бесплатна и да су данас доставили по примјерак дневних новина за пет редовних купаца.

“Од понедјељка ћемо достављати бесплатне новине на више адреса и улаза у стамбене зграде да би редовни читаоци, прије свега старије животне доби, могли редовно пратити све актуелности у вези са ситуацијом проузрокованом вирусом корона”, навео је Вукојичић.

За то су, каже, добили одобрење команданта Општинског штаба за варедне ситуације општине Соколац Милована Бјелице и шефа Одсјека комуналне полиције општине Соколац Бојана Маринковића, који су подржали овај хуман гест.

Вукојчић каже како вјерује да ће овај гест послужити као добар примјер и осталим продавцима новина на кисоцима у Српској да би им омогућили праћење штампе у вријеме када морају остајати у кући.

Пензионер Раде Гашевић са Сокоца рекао је да су власници “Киоска” направили дивну услугу посебно за старије суграђане, чије кретање је ограничено из више разлога.

“Захваљујући младим хуманитарцима Ањи Крсмановић и Свјетлани Рајић, осим бесплатних новина, власник `Киоска` ме одвезао по лијекове, који су ми неопходни јер сам недавно имао оперативни захват на срцу”, испричао је Гашевић.