Посао надзора уведених мјера које је одредио Општински штаб за ванредне ситуације општине Соколац надгледа Комунална полиција. Шеф Одсјека комуналне полиције, Бојан Маринковић, рекао је да се наредбе у великој мјери поштују.

Вршимо контролу лица којима је одређена кућна изолација због бојазни од заразе вирусом корона. Јуче је једно лице прекршило наредбу, односно није пронађено на адреси, па смо у складу са законским мјерама упутили службену забиљешку која ће бити достављена инспектору на даље поступање. Припадници Полицијске станице Соколац, такође су санкционисали једно лице због непоштовања одлуке о самоизолацији, казао је Маринковић.

Када је ријеч о поштовању наредбе о ограничењу рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на територији општине Соколац, Маринковић истиче да није било прекршаја.

Када је ријеч о наредби везаној за чишћење и дезинфекцију јавних и приватних површина и објеката, истакао је да грађани поступају у складу са предузетом мјером, те да ће данас бити достављена додатна дезинфекциона средства за ову намјену.