Дом здравља ,,др Љубомир Ћеранић“ Соколац и данас је ажурирао податке о броју лица која се налазе у кућној изолацији. Директорица др педијатар Адријана Станар истакла је да су сва лица доброг здравственог стања и да нико од њих не испољава знакове респираторне инфекције и симптоме корона вируса.

– У самоизолацији су тренутно 122 лица. Јуче од 14 часова до данас пријавило се њих 4 који су боравили на територији града Бања Лука. Према одлуци Општинског штаба за ванредне ситуације, сва лица која су од 15. марта боравила у Бања Луци дужна су да се пријаве дежурним љекарима Дома здравља. Упознати смо са информацијом да је Бања Лука жариште епидемије у РС и из тог разлога апелујемо на грађање да нам се у што краћем року јаве, казала је Станар.

Према њеним ријечима у дане викенда за велики број евидентираних лица истиче период самоизолације. Напомиње да је неопходно да се придржавамо свих мјера и препорука стручњака, како би се задржала повољна епидемиолошка ситуација у нашем граду.

– Захваљујем се свим суграђанима на коректној сарадњи и стрпљењу. Већих проблема у раду нисмо имали и надам се да ће тако остати и у данима пред нама, истакла је Станар.

У општини Соколац нема евидентираних случајева обољелих од вируса корона.