У општини Соколац током викенда из самоизолације је изашло 35 лица. Ово је за „Инфо центар“ потврдила др педијатар и директорица болнице Адријана Станар. Према њеним ријечима, тренутно је у нашој општини 108 лица у самоизолацији.

– У току јучерашњег дана пријавила су се 4 лица која живе у нашој локалној заједници. Ријеч је о возачима, за које је од јуче ступила мјера обавезног карантина. Са њима број лица под здравственим надзором је 108. У сталном смо контакту и до сада нико није манифестовао симптоме респираторне инфекције, рекла је Станар.

Она је напоменула да се у соколачком Дому здравља проводе редовне активности. У суботу је извршена редовна вакцинација здраве дјеце, према препорукама Института за јавно здравље Републике Српске.

– Наставили смо са превентивним и промотивним дјеловањем. Према смјерницама Института, тренутна ситуација не смије реметити редовну вакцинацију, како не би дошло до појаве и других болести и појаве нових епидемија. У складу са тим у суботу смо организовали вакцинацију здраве дјеце. То је дан када немамо других посјетилаца у просторијама педијатрије и овај процес смо успјешно завршили. Одзив је био велики и захваљујем се родитељима на поштовању наших упута, казала је Станар.

Упркос новонасталој ситуацији, у Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац испоштован је календар обавезне имунизације у Републици Српској.