У општини Соколац и даље нема потврђених случајева заражених пацијената са Ковид – 19, а у наредном периоду биће омогућено узимање брисева у Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ по претходно потврђеним индикацијама.

Директорица Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац педијатар др Адријана Станар је у телефонском разговору за „Инфо центар“ истакла да се тренутно под здравственим надзором у кућној самоизолацији налазе 52 лица.

– Битно је истаћи да нема заражених вирусом корона, смањује се број особа под здравственим надзором и укупно их је кроз овај вид самоизолације на подручју општине Соколац прошло 167, док је 115 њих изашло из здравственог надзора, потврдила је др Станар.

Према њеним ријечима, епидемиолошка ситуација у нашем граду је стабилна, а за пар дана се очекује да у соколачки Дом здравља стигну посебни транспортни медијуми, помоћу којих ће се моћи узимати брисеви од индикованих пацијената.

– Данас доктори из Дома здравља иду у Регионални центар за заштиту здравља у Источно Сарајево на едукацију. По завршетку исте, чим се створе услови, тј. стигне медицинска опрема, почеће и узимање брисева на подручју општине Соколац, а ми ћемо их транспортовати даље на обраду, појаснила је педијатар др Адријана Станар.

Она је још апеловала на грађане Сокоца да и даље проводе све мјере превенције, нема мјеста за панику, устаљен је режим рада Дома здравља а о евентуалним промјенама, јавност ће бити обавијештена на вријеме.