Запослени у ЈУ „Центар за социјални рад“ Соколац су у претходних неколико дана посјетили социјално угрожене породице са подручја локалне заједнице и уручили им новчану и помоћ у животним намирницама.

Директорица Центра за социјални рад Сњежана Башевић је за „Инфо радио“ истакла да су уручени пакети са прехрамбено – хигијенским намирницама за 27, и ваучери у вриједности 150 КМ за 13 вишечланих породица.

– Прехрамбене пакете је за кориснике социјалне помоћи обезбиједила Влада Републике Српске, док је новчану помоћ за 13 вишечланих породица уплатио анонимни донатор. Контактирали су нас и други донатори који су изразили жељу да наставимо са активностима у помоћи социјалним категоријама и у наредном периоду, додала је Башевић.

Башевићева је посебну захвалност изразила предузећу „Јан-комерц“, које је извршило бесплатан превоз поменутих пакета из Сарајева и на тај начин учествовало у хуманитарној акцији.

Из Центра за социјални рад подсјећају да су предузете све превентивне мјере када је у питању епидемиолошка сируација у РС изазвана пандемијом вируса корона. Све информације, корисници социјалне помоћи могу добити на бројеве телефона 057/400-280 и 057/400-281.