Центар за социјални рад општине Соколац почео је данас подјелу шкољки јаја за 60 социјално угрожених породица у сусрет Васкрсу и у наредних неколико дана, захваљујући донаторима, планира подјелу помоћи породицама са четворо и више дјеце, рекла је директор овог центра Сњежана Башевић.

Башевићева је навела да је 60 шкољки јаја, које ће бити подијељене за дан/два социјално угроженим породицима обезбиједила општина Соколац, како би олакшала припреме за предстојећи најрадоснији хришћански празник Васкрс.

Она је нагласила да је Центар за социјални рад прије неколико дана подијелио ваучере по 150 КМ за 13 вишечланих породица и породица у стању социјалне потребе, захваљући анонимном донатору.

Према њеним ријечима, Центар за социјални рад подијелио је и прехрамбено-хигијенске пакете за 27 корисника социјалне помоћи које су добили од Владе Републике Српске.

Башевићева је рекла да ће 10 социјално угрожених породица са списка овог центра у четвртак, 16. априла, добити сјеменске пакете које обезбјеђује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске из дијела средстава ИФАД пројекта у сарадњи са општином Соколац да би се подстакла производња што већих количина пољопривредних производа за властите потребе.