На подручју општине Соколац нема новозаражених вирусом корона, осим женске особе млађе животне доби која се од четвртка 16. априла налази у Болници „Србија“, рекао је данас командант Општинског штаба за ванредне стуације Милован Бјелица.

Он је нагласио да ће у наредним данима бити узети узорци за тест на вирус корона од 26 од укупно 40 лица са којима је првозаражена била у контакту неколико дана прије утврђивања налаза.

Бјелица је навео да у тај број спадају и особе из трговинских радњи у које је то лице долазило, те медицински радници у Дому здравља и упослени у лабараторији М-ЛАБ на Сокоцу гдје је то лице обавило лабараторијске претраге и упућено на преглед у Дом здравља.

Он је истакао да нема мјеста паници, али да се грађани не опуштају већ да поштују донесене наредбе о обавезном ношењу заштитних маски и рукавица на јавним мјестима, да се придржавају утврђеног растојања код социјалних контаката, а да је најбоље да остану код куће.

Према његовим ријечима, на поручју општине Соколац није било нарушавања полицијског часа од суботе у 15.00 до јутрос у 5.00 часова.

Директор Дома здравља на Сокоцу Адријана Станар рекла је Срни да су данас узети узорци на вирус корона од неколико лица са којима је заражена особа била у директоном контакту, а осталих 40 лица која су се пријавила у ову установу су лица са којима није била у директном контакту.

Станарова је нагласила да ће у Дому здравља и у овом случају поступати у складу са упоствима и препорукама Министарства здравља и социјална заштите Републике Српске.

На Сокоцу је 18. априла први случај заразе вирусом корона утврђен код млађе женске особе која је са респираторним проблемима у четвртак 16. априла примљена у Болницу „Србија“.