Фото: Б.Марковић

Током јучерашњег дана под здравствени надзор на подручју општине Соколац стављена су три лица, а једној особи је истекла ова мјера, тако да се тренутно у самоизолацији се налази осам лица.

– Данас или најдаље сутра, очекују се резултати седам лица, чији су брисеви јуче послати Институту за јавно здравство Републике Српске – казала је директорица Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац педијатар др Адријана Станар.

Она је рекла да, без обзира на попуштање мјера, грађани морају остати дисциплиновани и понашати се према препорукама Института за јавно здравство РС и упутствима надлежних органа.

– У посљедње вријеме забиљежен је одређен број пацијената, који долазе без заштитне опреме. Апелујем на наше становништво да носе маску и рукавице приликом доласка у Дом здравља, да не излажу ризику себе, особље, као и остале пацијенте. Не бисмо жељели да дођемо у ситуацију да морамо некога да вратимо са улаза. Непридржавање ових мјера може се толерисати у изричито хитним случајевима. Такође подсјећам сво становништво да се, прије доласка у Дом здравља, најаве телефонским путем, како би се избјегле гужве и већа окупљања на једном мјесту – додала је др Станар.

Мјера здравственог надзора на подручју Сокоца до сада је изречена за 274 особе, док је за њих 266 истекао период самоизолације или карантина.