Фото: Срна

Предсједник СДС Мирко Шаровић оцијенио је да локални избори који су расписани за 4. октобар неће бити одржани тада, него да ће због недостатка финансијских средстава и јавних набавки бити пролонгирани за новембар.

Он је навео да, прије свега, треба обезбиједити пет милиона КМ, а за та средства је потребно усвајање буџета.

– Ако се не усвоји буџет до краја маја, ми смо онда у грдном проблему и вјероватно ће се тада у надлежним тијелима одлучивати како ће се даље ићи. Уколико и буду одржани избори, они по мојој процјени не могу бити прије почетка новембра јер се морају обавити јавне набавке – рекао је Шаровић.

Коментаришући најаву Милована Бјелице да ће се поново кандидовати испред СДС за начелника општине Соколац, Шаровић је рекао да је одлука о кандидатури на соколачком Општинском одбору странке.

– Они су предлагачи, а Главни одбор и предсједник СДС то потписују и они су задња истанца – рекао је Шаровић Срни, наводећи да ће Општински одбор СДС Соколац понудити приједлог и одлучити да ли је то Бјелица или неко други.

Према његовим ријечима, услови се знају што се тиче коалиција и свако мора да се придржава ставова СДС.

Централна изборна комисија БиХ донијела је одлуку о расписивању и одржавању локалних избора 4. октобра ове године. Одлука је донесена једногласно и не обухвата гласање за град Мостар, за који ће избори бити расписани по стицању услова за њихово одржавање.