Фото: Б.Марковић

У току протекла 24 часа седам лица стављено је под здравствени надзор, а ријеч је о особама којима је изречена обавезна мјера самоизолације у локални карантин. Према ријечима директорице Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац педијатра др Адријане Станар, с обзиром да су укинути локални карантини широм РС, ова лица упућена су на кућну изолацију.

-Заједно са овим бројем, тренутно је укупно 12 особа у самоизолацији и можемо рећи да је у Сокоцу стање и даље стабилно. Према ажурираним подацима, до сада је ова мјера изречена за 282 лица, док је за њих 270 истекао период самоизолације – казала је др Станар.

Она је апеловала на становништво да се и даље придржавају свих заштитних мјера, првенствено мислећи на пацијенте и кориснике услуга соколачког Дома здравља.

У Републици Српској су у протекла 24 часа 64 лица затечена да не користе маску на јавним површинама, те им је уручен прекршајни налог, док је 15 лица прекршило забрану кретања лица са навршених 65 година, као и полицијског часа.

Од ове забране кретања су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и којима Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске изда дозволу за кретање, саопштено је из овог министарства.