У Сокоцу је данас извршена подјела расадног материјала за пластенике, као допуна пољопривредног пакета који је у оквиру ванредне мјере подршке пољопривредној производњи малих пољопривредних произвођача, обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Владом Републике Српске и општином Соколац за осамдесет породица из локалне заједнице.

Менаџер кластера Сарајево – Романија – Подриње “СРП”, Жељка Пејовић је подсјетила да су циљна група биле социјално угрожене породице, затим вишечлане породице, као и лица која су у вријеме пандемије вируса корона остала без посла.

Расад је квалитетан, сертификован, а чији је дистрибутер Задруга „Биос“ из Високог. Подијелили смо 50 садница паприке, 30 садница парадајза, те 20 садница купуса по кориснику. Сад је вријеме за засијавање расадног материјала, због тога је пољопривредни пакет ишао у два дијела и овом подјелом завршавамо овај пројекат подршке пољопривредним произвођачима. У првом дијелу смо подијелили основне повртне културе – појаснила је Пејовић.

Она је још додала, да је вриједност појединачног пакета 252 КМ, а садржао је леђну прскалицу, 50 килограма ђубрива, 25 килограма кромпира и сва остала пратећа сјемена довољна да се засије површина од 500 метара квадратних.