Несвакидашњи обрачун двојице возача на улицама Новог Загреба данас око 14 сати добиће и судски епилог.

Због одузимања предности што је за собом „повукло“ низ несугласица у саобраћају док су се возили по Улици СР Немачке која дели насеља Сопот и Утрину у Загребу, на семафору су возачи „опел корсе“ и „аудија“ ушли у сукоб. Летеле су шаке и дошло је до нагуравања, а сапутница у „опелу“ је својом виком и махањем рукама покушавала да смири узавреле страсти двојице возача.

Све се то одвијало наочиглед других возача који су их посматрали у колони, а неки од њих су чак покушавали и да спрече сукоб.

С обзиром на то да се туча одвила на семафору за време црвеног светла, убрзо је 26-годишњи возач „опела“ сео с партнерком у свој ауто и стартовао га. Међутим, уместо да иде право, скренуо је десно у другу саобраћајну траку како би се забио у „аудијев“ десни део. После тога је дао гас и побегао кроз раскрсницу по Авенији Дубровник у смеру Авеније Мала, а узрујани 38-годишњи возач „аудија“ га је следио.

Али ту обрачуну није био крај. Дошавши до раскрснице с Хољевчевом авенијом која дели Сопот од Сигета, „опел корса“ је стала на семафору, а на њу се, на метар, „прилепио“ возач „аудија“, па је екипа из Опела изашла а „ауди“ их је замало прегазио.

На крају су мушкарац и девојка поновно сели у ауто и полукружно се окренули по Авенији Дубровник у правцу Пореске управе. Она је у међувремену мобилним покушавала некога да назове. Је ли то била полиција или су полицију позвали грађани с обзиром на то да је ситуација у саобраћају измакла контроли, није познато.

Из ПУ загребачке су потврдили да су интервенисали и да су против оба мушкарца поднели прекршајне пријаве за нарочито дрско понашање, преноси Б 92.

А како несанично сазнаје „Јутарњи“, уследиће и казнена пријава против возача „опела“ због оштећења туђе ствари. Јесу ли возачи били под утицајем нечега или само кратког „фитиља“, лист није имао сазнања.