Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Свети Брачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 395 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код осам особa у Републици Српској, саопштено из Института.

Ријеч је о три женске и пет мушких особа, од којих су двије млађе, четири средње и двије старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта четири особе су из Бањалуке, двије из Приједора и по једна из Градишке и Гацка.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.430 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 114 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 952 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 28.006 особa.

Укупан број хоспитализованих је 95, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 32, а у општим болницама 63.

На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а хоспитализовано је 23 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док је у изолацији седам пацијента.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 82.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.135 особa, а надзор је завршен код 34.243особа.