У кабинету начелника општине Трново јуче је потписан уговор о извођењу радова треће фазе изградње фискултурне сале Основне школе „Свети Сава“ у Трнову.

Уговор су потписали начелник општине Трново Драгомир Гаговић и представник предузећа „Марвел“ д.о.о. Источно Сарајево Саво Лаловић.

У оквиру треће, завршне фазе изградње фискултурне сале, чија је вриједност 113.129,45 КМ, биће завршен под и уређене свлачионице.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изразио је задовољство што ће ученици након дужег временског периода имати услове за извођење наставе физичког васпитања.

„Радови на завршној фази касне због процедура јавних набавки, односно жалби појединих понуђача, али данас смо потписали уговор и крећемо у реализацију пројекта“, нагласио је Гаговић.

Рок за извођење радова је 60 дана од увођења извођача у посао.

Фискутурна сала у Трнову је срушена у снијежном невремену 2012. године и од тада се настава физичког васпитања одвијала у неусловним и неадекватно опремљеним просторијама.

Захваљујући донаторским средствима Владе Републике Србије, а путем Владе Републике Српске, почела је изградња нове фискултурне сале, којој су се поред ученика основне школе обрадовали и остали грађани општине Трново, јер ће то бити поново мјесто окупљања за спортске активности.