Предсједник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић изјавио је да је могуће да буде у новој влади и да ће се, ако дође до таквог разговора, видјети да ли постоје исти стратешки циљеви са Српском напредном странком (СНС).

– Теоретски да, практично не знам. Прво, нож и погача су код СНС и Вучића, а њима нико не треба да формирају Владу – рекао је Шапић, у интервјуу за Блиц, од уторка, на питање – “да ли има шансе да вас видимо у сљедећој влади“.

Како је додао, “било би арогантно да ја са четири одсто причам њима шта треба да раде, са друге стране никад нисам затварао врата разговорима ни са ким, па ни СНС-у уколико буде заинтересованости са њихове стране“.

– Е, сад то све не мора ништа да значи, јер и ако се деси разговор, видјећемо да ли постоје суштински исти стратешки циљеви око којих можемо да се договоримо – рекао је Шапић.

На парламентарним изборима, према прелиминарним резултатима РИК-а, СНС је освојио 61,59 одсто гласова или 191 мандат у будућем скупштинском сазиву, а коалиција СПС-ЈС 10,37 одсто гласова и њима припада 32 посланичка мјеста.

Листа СПАС-а Александра Шапића освојила је 3,64 одсто гласова или 11 мандата.